Köszöntjük Úrhida honlapján !


A tartalomhoz

Információk

Szittya Sárrét Vidéki Lovas Egyesület

Az elmúlt években Úrhida, Sárszentmihály, Sárkeszi, Nádasdladány, Jenő, Kőszárhegy Székesfehérvár, Aba, Küngös, és Szabadbattyán lovasainak baráti társasága többször megjelent a fenti települések megemlékezésein, közösségi programjain hogy emelje azok fényét, illetve kivegye részét a közösségi munkából.

A 2008-as év vízválasztó volt lovasaink életében, mivel elhatároztuk hogy munkánkat a jövőben - szervezett formában - a Szittya Sárrét Vidéki Lovas Egyesületet életre hívva, annak kereteiben végezzük. Az cégbíróság bejegyző határozata a közelmúltban jogerőre emelkedett, így lehetővé vált más hivatalos és távolabbi rendezvényeken való részvételünk is.


Egyesületünk célja elsősorban a hiteles magyar történelem megismertetése és terjesztése, a magyar hagyományok őrzése és ápolása, történelmi ünnepeinkről és eseményeinkről való méltó megemlékezés, a szabadidő tartalmas eltöltése, a lovassport népszerűsítése a fiatalok körében és az Alapszabályunkban megfogalmazott egyéb közösségi tevékenység végzése kulturált körülmények között.

Az Egyesület nyitott, ahhoz bárki csatlakozhat az Alapszabály elfogadásával.

A közelmúltban többször megjelentünk az érintett települések különböző rendezvényein, falunapokon, szüreti felvonulásokon, gyermeknapokon, egyéb ünnepségeken. Ott voltunk a faültetésen, a temető és a ravatalozó rendbetételénél is.

Egyesületként történő működésünk óta meghívást kaptunk a Batthyány Emmaróza grófnő által az 1880-as években építtetett Szent Vendel kápolna szentelőjére, a nádasdladányi majálisra, a szabadbattyáni és úrhidai gyermeknapra, a zirci nagycsaládos találkozóra, a várpalotai és soponyai rendezvényekre, valamint a település illetve a térség szüreti felvonulásainak tevékeny részesei voltunk.

A 2008.október 23-án zászlós felvonulással , és koszorúzással tisztelegtünk a forradalom és szabadságharc hősei előtt.

A 2009-es évben az évente rendszeresen ismétlődő eseményeken túl,részt kaptunk az Úrhida 1000 éves fennállását ünneplő programsorozatból. Ez évben is folytatjuk a saját ötletünkből és anyagi forrásainkból megteremtett hagyományt, amelynek köszönhetően jeles nemzeti ünnepeinken a település fő utcája általunk fellobogózásra kerül.

Egyesületünk munkájáról, aktuális programjairól, korábbi események fényképanyagáról részletesen tájékozódhatnak a rendszeresen frissülő http://szittyalovas.hu internetes portálunkon. További elérhetőségeink: Tel: 20/491-6827, e-mail: lovasjanesz@datatrans.hu

Tisztelettel: Fister János
elnök       

Köszöntő | Településünk | Önkormányzatunk | Intézményeink | Civil szervezeteink | Információk | Üzleti apró | Oldaltérkép


Webmaster: Máthé János 2009 | hivatal.urhida@datatrans.hu

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe