Köszöntjük Úrhida honlapján !


A tartalomhoz

Információk

Nyugdíjas Klub

Az Úrhidai Nyugdíjas Egyesület 1988-ban alakult. Az elmúlt évek alatt a közösség egy jól működő egységes szervezetté vált. A rendszeres klubnapokon túlmenően a különféle rendezvények között meghatározó jelentősége van ez évek óta megrendezésre kerülő nyári Nyugdíjas találkozóknak. A szomszédos és a távolabbi nyugdíjas közösségek közötti szoros együttműködés egyik igen fontos részét jelentik ezek a programok. A bemutatkozások, találkozók keltették életre az egyesület ŐSZIRÓZSA népdalkörét. Az együttes ebben az évben ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Jánosi Józsefné vezetésével működő együttes számos fellépésen és műsoros rendezvényen bizonyította nagyszerű tudását. A nyugdíjas találkozók kínálta lehetőségen túl az együttes szerepelt a Falvak Kultúrájáért Alapítvány szüreti mulatságán, Budapesten, ahol nagy sikert arattak. Ezen túlmenően megismerhették őket regionális rendezvényen, Csopakon és Badacsonyban. A gyönyörű népdal csokrok között mindig feltűnnek, a helyi szokásokban és hagyományokban gyökeredző dallamok vagy átírt népdalok. Az együttes által életre keltett hagyományőrző "Úrhidai lakodalmas" nagyszerű sikereket hozott a közösség számára. 2005-ben a szabadbattyáni Móricz Zsigmond Művelődési Házban megrendezett Kistérségi Népzenei Minősítőn a népdalkör „Dicséretes” oklevelet kapott. Több alkalommal szerepeltek már nyugdíjas Ki-Mit Tud-on, és teljesítményükről elismerően szóltak. Az együttes céljai között szerepel a mezőföld, a szűkebb régió, valamint Úrhida népzenei hagyományainak ápolása.
Az egyesület 2006-ban végzett közösségi munkájában a legfontosabb az a törekvés, amely az Úrhidán működő különböző civil szervezetek és az önkormányzat közötti együttműködés minél hatékonyabb megvalósítása érdekében kifejtett. Ez a munka valósult meg a nyári falu napi rendezvényeken, ahol közös erővel sikerült egy igen színvonalas műsort összeállítani, és szórakoztatni vendégeinket.

Polyák István

Úrhidai nyugdíjas egyesület 2011. évi beszámolója

Úrhidai nyugdíjas egyesület 2012. évi beszámolója

Úrhidai nyugdíjas egyesület 2013. évi beszámolója

Úrhidai nyugdíjas egyesület 2014. évi beszámolója

 

Köszöntő | Településünk | Önkormányzatunk | Intézményeink | Civil szervezeteink | Információk | Üzleti apró | Oldaltérkép


Webmaster: Máthé János 2015 | hivatal.urhida@datatrans.hu

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe