Köszöntjük Úrhida honlapján !


A tartalomhoz

Baba-mama klub

Civil szervezeteink

Klubvezető:
Szalay Zsuzsa
Tel.: 20/473-3001

Az Úrhidai Baba-mama klub kikapcsolódási lehetőséget biztosít a községünkben élő anyukáknak és gyermekeiknek: ezentúl nem kell Fehérvárra menni, ha szeretnék még óvoda előtt közösségbe vinni a piciket.

Az egyre növekvő és fiatalodó úrhidai népesség miatt, szükségessé vált egy hely, ahol kapcsolatok alakulhatnak ki az itt lakók között. A közösségi szellem erősítését is célul tűztük ki, a helyben lakó anyukák szinte nem is ismerik egymást. Nagyon sok 2-3 éves korú gyerek zárkózott, nem tud nyitni a többiek felé, szép lassan és idővel, ezek a gondok is megoldódnak, ha más gyerekkel találkoznak.

A szülés utáni depresszió illetve az évek óta itthon lévő anyukák néha egyhangú életének leküzdésére is kiválóan alkalmas ez a hely. A sok színes program, lehetővé teszi a kikapcsolódást és a beszélgetést egymással. Mert magamról tudom ezek nagyon fontosak egy anyának. Nekünk nem csak otthon kell helytállni, a gyerekekkel kapcsolatban, a háztartásban, a hanem nőnek is kell maradnunk! Foglalkozni magunkkal, kibeszélni dolgokat, tanácsot kérni és adni, vagy csak emberek közé menni. És ha ez az egyensúly megvan, akkor tudunk mindenre összpontosítani és összetartani a családunkat.

Az elmúlt idő alatt kialakult egy 8-12 fős állandó létszámunk, és még a gyerekek. Persze néha cserélődünk hetenként, attól függően melyik pici beteg, vagy melyik anyuka tudja megoldani az eljövetelt. Programjaink között szerepelt: védőnői tanácsadás, zenehallgatás, sok játék, közös tízórai, megmozgató és ügyességi akadálypálya, mikkamakka játszóház vendégeskedett nálunk, és beszélgettünk jókat.

Várunk mindenkit nagy szeretettel, anyukákat, babákat, várandós mamákat! Ötleteket, egészen apró támogatásokat is nagyon megköszönünk. Kérjük az apukákat, nagyikat támogassák ebben az édesanyákat, igen is jó kicsit kimozdulni, remek dolgokkal találkozni, és nagyon hasznos a csemetéknek is! Amennyiben további ötletek, igények merülnek fel, igyekszünk azokat megvalósítani. Ezzel kapcsolatos leveleket várom a zsuzska@kabelsat.hu címre.
2009. Március: Baba-mama klub hírek!

Ez a tél nagyon hosszúra nyúlt. Sok volt a beteg pici is, így ritkábban találkoztunk egymással. Idén először farsangot rendeztünk a 3 év alatti piciknek. Nagyon jó kezdeményezés volt, mely örömet varázsolt a beöltözött csöppségek arcára. Volt zene, tánc, tombola és sok finomság, melyről az anyukák gondoskodtak. Külön örömmel töltött el bennünket, hogy néhány apuka is részt tudott venni a rendezvényen, ezzel is bátorítva a többi apukát is, hogy családjukkal bátran csatlakozzanak a klubhoz.

Ismét átlépték páran az Óvoda kapuit, ahol a kedves óvó nénik már ismerősként üdvözölhették a piciket, hiszen volt alkalmunk találkozni Móni nénivel is, mikor a hasznos és érdekes előadásokat tartotta nekünk. Illetve jó, hogy a klub keretein belül már kialakult a gyerekek között egy kapcsolat, mely könnyebbé teszi, az óvodába szokás napjait, hisz ismerős gyermek arcok, régi játszótársak várnak a gyerekekre.

Továbbra is szeretettel várunk minden csöppséget és szüleiket egyaránt, hogy egy héten egyszer kicsit kikapcsolódjanak, és ismeretségekre tegyenek szert. Illetve hétfő délelőttönként hétről-hétre váltakozva, hol angolul tanulhatnak a gyerekek, hol zenés foglalkozásokon vehetnek részt. Mindig csak az első lépést nehéz megtenni, mert a következő alkalom, már a második lesz. ? Indulj el az úton, hogy megtudhassd mi vár rád a végen!

Íme néhány kép szemünk fényeiről! További képeket itt lehet megnézni:
http://picasaweb.google.hu/szalay.zsuzsa/Farsang#

Bővebb információt a klubról, illetve hírlevélre feliratkozást itt kérhetsz:
zsuzska@kabelsat.hu , Tel.: 06/20 473-3001

Üdvözlettel: Szalay Zsuzsa (két gyermekes anyuka)

Honlapunkon további információk és képek találhatók:
urhidai-babaklub.fw.hu

Köszöntő | Településünk | Önkormányzatunk | Intézményeink | Civil szervezeteink | Információk | Üzleti apró | Oldaltérkép


Webmaster: Máthé János 2009 | hivatal.urhida@datatrans.hu

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe